Nieuws

Maak je zwembad klaar voor 2021

Datum: 16-4-2021

Jouw zwembad klaar voor de zomer van 2020!

Zodra de zon weer gaat schijnen en de temperatuur toeneemt wil je natuurlijk zo snel mogelijk kunnen gaan genieten van jouw eigen zwembad. Uiteraard is het van belang voor dat je kunt gaan zwemmen dat het zwembad seizoen/zomer klaar wordt gemaakt.

Wat kan Service Direct voor jouw betekenen en wat houdt dit zomer klaar maken nu precies in?

Het schoonmaken van het zwembad

Allereerst is het van belang dat uw zwembad goed wordt schoongemaakt. Het winterkleed wordt schoongemaakt en vervolgens netjes opgeruimd. Vervolgens de skimmers gereinigd en het overige (blad) afval uit en rondom het zwembad verwijderd. Uiteraard gebruiken wij voor het schoonmaken van het zwembad enkel duurzame zwembad gerelateerde schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaakmiddelen worden enkel geleverd door onze hoofdleverancier Pomaz.

Op peil brengen van het waterniveau

Voordat de techniek kan worden opgestart dient het zwembad te worden gevuld met schoon leiding water. Het zwembad wordt gevuld tot halverwege de skimmers. Het is van belang om dit te doen om beschadigingen in de techniek en leidingen te voorkomen.

Aansluiten en in werking stellen van de techniek

De pomp, jetstream, desinfectieapparatuur, verwarming en verlichting worden gecontroleerd en opgestart. Er wordt een totale controle uitgevoerd en het is mogelijk dat er wordt voor gesteld om het filterzand te vervangen. Filterzand gaat namelijk maar 4 tot 5 jaar mee. Mocht dit moeten worden vervangen dan kan dat door middel van Actief Filter Medium (AFM). Dit hoeft dan in de toekomst niet meer vervangen worden. Mochten er lekkages worden ontdekt zullen deze worden verholpen in overleg met u als klant.

Zout of chloor bijvullen

Bij gebruik van een zoutelektrolysesysteem wordt het zout bijgevult en het systeem aangezet. Tevens wordt indien nodig het chloor of zwavelzuur vervangen. Wij leveren graag één kan chloor extra zodat u voorzien bent van voldoende chloor om het zwembad seizoen te starten.

Tot slot is het uiteraard van belang dat je heerlijk kunt genieten van een seizoen lang zwemmen!

Wil jij dat wij je zwembad helemaal zwemklaar maken voor de zomer? Neem dan contact met ons op.