Zwembad winterklaar maken

Zwembad winterklaar maken

Wanneer het weer kouder wordt en de temperatuur weer flink gaat dalen is het tijd om het buitenzwembad winterklaar te maken. Zo voorkom je schade en kun jij in de zomer weer genieten van een heerlijke frisse duik.

Wanneer wij de onderstaande stappen doorlopen is jouw zwembad in het begin van de zomer weer helemaal klaar voor gebruik.

5 stappen om jouw zwembad winterklaar te maken

Stap 1. Het afsluiten en uitzetten van de techniek
We zullen de totale techniek van uw zwembad nalopen. Het zandfilter en de pomp zal worden leeg gemaakt en gereinigd. Daarnaast wordt de techniek afgesloten en de belangrijke sensoren afgekoppeld.

Stap 2. Verlagen van het waterniveau 
Allereerst zullen wij het waterniveau laten dalen tot onder de skimmer om bevriezing van inbouwdelen te voorkomen. De rand van het zwembad wordt schoongemaakt en eventueel (blad) afval wordt in en rondom het zwembad verwijderd.

Stap 3. Afsluiten van het leidingwerk
De leidingen worden afgesloten met een winterstop. Dit gebeurt door middel van een gizmo. Hierdoor worden de skimmers beschermd tegen schade door bevriezing.

Stap 4. Overwinteringsvloeistof toevoegen
Overwinteringsvloeistof zorgt ervoor dat het zwembadwater over een langere periode stabiel blijft. Het anti-alg zorgt ervoor dat er geen algengroei optreedt. Ook kalkafzetting wordt tegengegaan door de speciale overwinteringsvloeistof.

Stap 5. Zwembadafdekking
Het zwembad moet goed worden afgedekt. Dit doen wij met een winterkleed die eventueel waterdoorlatend. Nadat het kleed is geplaatst is uw zwembad klaar voor de winter.

 


 

Zwembad winterklaar maken?

Neem contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken om jouw zwembad winterklaar te maken.

Neem contact met ons op