Zwembad zomerklaar maken

Zwembad zomerklaar maken

Zodra de sneeuw, regen en koud weg is en de zon hard zijn best doet om door de wolken te komen is het tijd om jouw zwembad zomerklaar te maken. De eerste stap is natuurlijk het schoonmaken van het zwembad. Maar er zijn nog andere stappen die gedaan moeten worden. Wij helpen je hier graag bij!

Wanneer wij de onderstaande stappen doorlopen heb jij gegarandeerd de hele zomer veel zwemplezier.

4 stappen voor het zomerklaar maken van jouw buitenzwembad!

Stap 1. Het schoonmaken van het zwembad

Allereerst is het van belang dat uw zwembad goed wordt schoongemaakt. Het winterkleed wordt schoongemaakt en vervolgens netjes opgeruimd. Vervolgens de skimmers gereinigd en het overige (blad) afval uit en rondom het zwembad verwijderd. Uiteraard gebruiken wij voor het schoonmaken van het zwembad enkel duurzame zwembad gerelateerde schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaakmiddelen worden enkel geleverd door onze hoofdleverancier Pomaz.

Stap 2. Op peil brengen van het waterniveau

Voordat de techniek kan worden opgestart dient het zwembad te worden gevuld met schoon leiding water. Het zwembad wordt gevuld tot halverwege de skimmers. Het is van belang om dit te doen om beschadigingen in de techniek en leidingen te voorkomen.

Stap 3. Aansluiten en in werking stellen van de techniek

De pomp, jetstream, desinfectieapparatuur, verwarming en verlichting worden gecontroleerd en opgestart. Er wordt een totale controle uitgevoerd en het is mogelijk dat er wordt voor gesteld om het filterzand te vervangen. Filterzand gaat namelijk maar 4 tot 5 jaar mee. Mocht dit moeten worden vervangen dan kan dat door middel van Actief Filter Medium (AFM). Dit hoeft dan in de toekomst niet meer vervangen worden. Mochten er lekkages worden ontdekt zullen deze worden verholpen in overleg met u als klant.

Stap 4. Zout of chloor bijvullen

Bij gebruik van een zoutelektrolysesysteem wordt het zout bijgevult en het systeem aangezet. Tevens wordt indien nodig het chloor of zwavelzuur vervangen. Wij leveren graag één kan chloor extra zodat u voorzien bent van voldoende chloor om het zwembad seizoen te starten.

Tot slot is het uiteraard van belang dat je heerlijk kunt genieten van een seizoen lang zwemmen!

 


 

Zwembad zomerklaar maken?

Neem contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken om jouw zwembad zomerklaar te maken.

Neem contact met ons op